Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skagenrøre - Toast Skagen

Skagenrøre

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg reker med skall, ca 400 gram pillede reker
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss frisk dill
  • 2 ss majones
  • 2 ss lettrømme , créme fraîche eller gresk yoghurt
  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 skiver ristet loff
  • 4 kvister frisk dill
  • 1 bunt reddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 747 kcal
Fett 33 g
Protein 42 g
Karbohydrater 68 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag en deilig klassiker med reker i en deilig, kremete dressing med masse dill. Server den på ristet brød slik som her, som fyll i bakt potet eller sett en skål på bordet og server med knekkebrødbiter å dyppe i røren. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg reker med skall, ca 400 gram pillede reker
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss frisk dill
  • 2 ss majones
  • 2 ss lettrømme , créme fraîche eller gresk yoghurt
  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 skiver ristet loff
  • 4 kvister frisk dill
  • 1 bunt reddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 747 kcal
Fett 33 g
Protein 42 g
Karbohydrater 68 g

Slik gjør du

  1. Pill rekene og la dem ligge på litt tørkepapir så de blir så tørre som mulig (bruker du ferdig pillede reker, så la dem renne godt av seg og tørk med tørkepapir).
    For en mer eksklusiv utgave av toast Skagen kan du også bruke ferskvannskreps, hummer eller krabbe i skagenrøren.
  2. Finhakk løk og bland reker, løk, dill, majones og rømme. Riv skall av halvparten av sitronen og del den i to. Ha det revne skallet i rekeblandingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Del resten av sitronen i båter.
  3. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær reddik i tynne skiver
  4. Anrett rekesalaten på toast og pynt med dill, sitron og reddikskiver.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Klar for fotball-EM? Dette serverer du til kampen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 03:03:18