Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skolebolle kake

Skolebolle kake

Ingredienser

1  porsjoner

Bolledeig:

  • 75 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 pk fersk gjær

Fyll og topping:

  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • 300 g tørr melis blandet med vann
  • 100 g kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5231 kcal
Fett 184 g
Protein 101 g
Karbohydrater 754 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassisk skolebolle, men gjør den extra large! En kjempeskolebolle kan deles opp som en kake, og blir et morsomt innslag på kakebordet. Bruk ferdig vaniljekrem, eller lag den selv.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Bolledeig:

  • 75 g smør
  • 500 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 dl melk
  • 0,5 pk fersk gjær

Fyll og topping:

  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • 300 g tørr melis blandet med vann
  • 100 g kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5231 kcal
Fett 184 g
Protein 101 g
Karbohydrater 754 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
tangzhong lussekatter trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Del opp skolebollen i kakestykker når du serverer den.

Skolebolle kake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 19:44:51