Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skolebolle med rabarbra

Skolebolle med rabarbra

Ingredienser

porsjoner

Ca. 12 boller per porsjon.

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 4 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 15 g hvetemel

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Bolledeig:

  • 500 g hvetemel
  • 275 g helmelk
  • 90 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 25 g fersk gjær
  • 3 g salt
  • 1 stk. egg
  • 90 g romtemperert smør

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Til steking:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss helmelk til pensling
  • 20 g perlesukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker skolebrød, og for å gjøre den enda bedre er denne fylt med både rabarbrakompott og vaniljekrem. Dette er bollene Martin Haub fra Bakermesterskapet disker opp med for å best mulig utnytte norsk rababra i sesong!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ca. 12 boller per porsjon.

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 4 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 15 g hvetemel

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Bolledeig:

  • 500 g hvetemel
  • 275 g helmelk
  • 90 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 25 g fersk gjær
  • 3 g salt
  • 1 stk. egg
  • 90 g romtemperert smør

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Til steking:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss helmelk til pensling
  • 20 g perlesukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Lag gjerne en stor porsjon rababrakompott, og bruk som topping på desserter, kaker eller som pålegg på brødskiva. 

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Rabarbrakompott

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9922, server:MP-PRD-WEB14 07.07.2024 02:15:45