Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skolebolle med rabarbra

Skolebolle med rabarbra

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 12 boller per porsjon.

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 4 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 15 g hvetemel

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Bolledeig:

  • 500 g hvetemel
  • 275 g helmelk
  • 90 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 25 g fersk gjær
  • 3 g salt
  • 1 stk. egg
  • 90 g romtemperert smør

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Til steking:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss helmelk til pensling
  • 20 g perlesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5763 kcal
Fett 172 g
Protein 135 g
Karbohydrater 864 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Alle elsker skolebrød, og for å gjøre den enda bedre er denne fylt med både rabarbrakompott og vaniljekrem. Dette er bollene Martin Haub fra Bakermesterskapet disker opp med for å best mulig utnytte norsk rababra i sesong!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 12 boller per porsjon.

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 4 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 15 g hvetemel

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Bolledeig:

  • 500 g hvetemel
  • 275 g helmelk
  • 90 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 25 g fersk gjær
  • 3 g salt
  • 1 stk. egg
  • 90 g romtemperert smør

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Til steking:

  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss helmelk til pensling
  • 20 g perlesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5763 kcal
Fett 172 g
Protein 135 g
Karbohydrater 864 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Lag gjerne en stor porsjon rababrakompott, og bruk som topping på desserter, kaker eller som pålegg på brødskiva. 

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Rabarbrakompott

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB13 05.10.2024 17:24:04