Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skrei med karri- og kokossaus

Skrei med karri- og kokossaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg skrei i skiver (halestykker)
  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 100 g frosne erter
  • 1 stk. finstrimlet vårløk
  • 1 stk. finstrimlet gulrot
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes

Karri- og kokossaus

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 3 ss mild karri
  • 2 pk kokosmelk á 250 g
  • 2 dl fiske- eller kyllingkraft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 611 kcal
Fett 34 g
Protein 60 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fersk skrei i sesong er noe av det beste du kan legge på tallerkenen! Her har vi brukt skiver av halestykket på skreien, og gitt dem følge av en karri- og kokossaus med masse herlig smak. A match made in heaven!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg skrei i skiver (halestykker)
  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 100 g frosne erter
  • 1 stk. finstrimlet vårløk
  • 1 stk. finstrimlet gulrot
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes

Karri- og kokossaus

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 3 ss mild karri
  • 2 pk kokosmelk á 250 g
  • 2 dl fiske- eller kyllingkraft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 611 kcal
Fett 34 g
Protein 60 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server retten rykende varm, gjerne med kokt ris eller byggris som tilbehør. 

Skrei med karri- og kokossaus

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Skrei – havets Rolls Royce

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 26.11.2024 12:47:33