Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sliders

Sliders

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 8 skiver hvitost

Coleslaw:

  • 0,25 stk. finsnittet hodekål
  • 0,5 stk. revet gulrot
  • 1 ss majones
  • 0,25 beger lettrømme
  • 8 stk. hamburgerbrød
  • 8 ss bbq-saus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 859 kcal
Fett 35 g
Protein 36 g
Karbohydrater 97 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlige små hamburgere. Perfekte til grillkosen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 8 skiver hvitost

Coleslaw:

  • 0,25 stk. finsnittet hodekål
  • 0,5 stk. revet gulrot
  • 1 ss majones
  • 0,25 beger lettrømme
  • 8 stk. hamburgerbrød
  • 8 ss bbq-saus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 859 kcal
Fett 35 g
Protein 36 g
Karbohydrater 97 g

Slik gjør du

  1. Skjær hodekål i tynne strimler. Bland med revet gulrot, rømme og majones , smak til med salt og pepper.
  2. Del kjøttdeig i åtte like store deler, og form små burgere. Pensle dem med olje, og krydre med salt og pepper.
  3. Skjær til burgerbrødene, slik at størrelsen blir lik de små burgerne.
  4. Grill burgerne noen minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Legg en osteskive på hver av dem mot slutten av grilltiden. 
  5. Varm brødene raskt på grillen, og anrett dem med colslaw , burgere og barbecuesaus.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:27:15