Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Små tomatterter

Små tomatterter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • ca. 2 ss hvetemel
  • 2 stk. rødløk
  • 500 g cherrytomat
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 531 kcal
Fett 33 g
Protein 8 g
Karbohydrater 46 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med få og enkle ingredienser lager du disse nydelige små tomattertene som er nydelige som en av flere retter på et tapas- eller buffetbord. Du kan også lage dem større, og servere dem som en selvstendig rett, kanskje med en grønn salat ved siden av.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • ca. 2 ss hvetemel
  • 2 stk. rødløk
  • 500 g cherrytomat
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 531 kcal
Fett 33 g
Protein 8 g
Karbohydrater 46 g

Slik gjør du

  1. Dryss litt mel på benken og legg butterdeigsplatene til tining.
  2. Skjær rødløk i skiver og del tomatene i to.
  3. Varm olje i en stekepanne og stek løken til den begynner å bli gyllen. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  5. Del butterdeigsflakene i to og klem dem ned i formene. Dra av overflødig deig med fingrene (da får du nok deig til to til).
  6. Fordel den stekte løken i formene og legg halve cherrytomatene på toppen. Dryss over litt hakket timian og noen dråper olivenolje.
  7. Stek tertene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til butterdeigen har fått fin, gyllen farge, og tomatene har falt sammen. Pynt med frisk rosmarin og server.

Tertene kan lages i god tid og varmes opp i ovnen i 10 minutter. De kan også fryses, og smaker like godt lune eller kalde.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 04.12.2024 09:41:04