Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Smash burger

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 stk. brioche hamburgerbrød
  • 2 ss smør
  • 4 skiver cheddar ost

Dressing:

  • 2 ss majones
  • 1 ts ketchup
  • 1 ts sennep
  • 1 ss lake av syltet agurk
  • 0,5 ts worchestershiresaus
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 stk. tomat
  • 4 stk. salatblad
  • 2 ss ketchup
  • 8 skiver sylteagurk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smash burger! Årets diggeste burgertrend er både rask og enkel å lage. Burgerne presses flate, stekes på høy varme og stables i den høyden du vil bite over. En juicy og greasy favoritt!  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 stk. brioche hamburgerbrød
  • 2 ss smør
  • 4 skiver cheddar ost

Dressing:

  • 2 ss majones
  • 1 ts ketchup
  • 1 ts sennep
  • 1 ss lake av syltet agurk
  • 0,5 ts worchestershiresaus
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 stk. tomat
  • 4 stk. salatblad
  • 2 ss ketchup
  • 8 skiver sylteagurk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Smash burger trinnbilder
Smash burger trinnbilder
Smash burger trinnbilder
Smash burger trinnbilder
Smash burger trinnbilder
Smash burger trinnbilder

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Sett på lokk, og digg in! 

Smash burger

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 27.04.2025 05:55:32 handleliste stengt