Hopp til hovedinnhold
matprat logo
SMØRBRØD MED REINSDYRSKAV OG KREMET SOPP

Smørbrød med reinsdyrskav og kremet sopp

Ingredienser

2  porsjoner
  • 0,5 pose reinsdyrskav (250 g)
  • 100 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 0,5 stk. løk
  • 2 dl matfløte eller rømme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 skiver grovt landbrød
  • 0,5 pose babyspinat
  • 0,5 dl granateple kjerner eller tyttebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 567 kcal
Fett 38 g
Protein 28 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er ikke mye som skal til for å skape en helt spesiell stemning. Litt godt brød, litt godt kjøtt, litt sopp og litt fløte. Med reinsdyrskav i fryseren har du alltid utgangspunktet for et nydelig måltid.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

2  porsjoner
  • 0,5 pose reinsdyrskav (250 g)
  • 100 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 0,5 stk. løk
  • 2 dl matfløte eller rømme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 skiver grovt landbrød
  • 0,5 pose babyspinat
  • 0,5 dl granateple kjerner eller tyttebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 567 kcal
Fett 38 g
Protein 28 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne og stek reinsdyrskav i litt av smøret på høy varme til det skifter farge. Krydre med litt salt og pepper. Legg det over på en tallerken.
  2. Varm stekepannen på nytt med resten av smøret og stek løk og sjampinjong til det begynner å bli gyllent. Ha skavet tilbake i pannen og hell i fløte eller rømme og sennep. La det hele koke inn til det tykner, og smak til med litt salt og pepper.
  3. Rist brødskivene i brødrister eller stek det i en stekepanne med litt smør.
  4. Legg de stekte brødskivene på hver sin tallerken og legg på salat. Fordel kjøtt og sopp på skivene og dryss granateplekjerner over. Kvern litt svart pepper over til slutt.

Dette er en nydelig måte å bli kvitt rester av reinsdyrstek med tilbehør på. Vil du ha enda mer smak, så bland inn et par knuste einerbær og litt tørket timian. Har du ikke verken granateple eller tyttebær, kan en klatt rognebærgelé eller litt tyttebærsyltetøy være godt til. 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 25.11.2024 10:30:03