Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai med rabarbra

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smuldrepai er herlig enkelt - og ingenting er bedre enn smuldrepai med rabarbra i sesong. Syrlig, søtt og sprøtt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server lun rabarbrapai med litt yoghurt smakt til med kanel, en vaniljesaus eller hjemmelaget iskrem.

Smuldrepai med rabarbra

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

  • Mona Øyen Lernes

    Tips: jeg hadde ikke mandler, brukte hasselnøtter , ble kjempegodt. Blandet også inn 0,5dl kokosmasse 🙌🏼

  • Wencke Sandberg

    Kan jeg fryse smuldrepaien? Og evt. før eller etter steking?

    • Cecilie Maske

      Hei, Wencke! Det går helt fint å fryse smuldrepaien. Det går an å fryse den både før og etter steking.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 01.04.2025 11:22:23 handleliste stengt