Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Snickers brownies

Snickers brownies

Ingredienser

1  porsjoner
  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 300 g smør
  • 4 stk. egg

Karamellsaus:

  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl lys sirup
  • 50 g smør i terninger

Pynt:

  • 4 ss salte peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7077 kcal
Fett 402 g
Protein 81 g
Karbohydrater 765 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kos deg litt ekstra med en skikkelig digg snickers brownie med karamellsaus og peanøtter. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 300 g smør
  • 4 stk. egg

Karamellsaus:

  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl lys sirup
  • 50 g smør i terninger

Pynt:

  • 4 ss salte peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7077 kcal
Fett 402 g
Protein 81 g
Karbohydrater 765 g

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre til kaken i en bakebolle.
  2. Smelt smør i en liten kjele, og tilsett smøret i blandingen.
  3. Ha i egg, og rør alt godt sammen.
  4. Kle en liten langpanne, ca. 25x35 cm, med bakepapir. Hell røren over i langpannen og fordel den utover. 
  5. Stek kaken midt i ovnen på 150-160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  6. Ha fløte, sukker og sirup til karamellsausen i en vid, tykkbundet kjele. Rør det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
  7. La det koke på middels varme i ca. 20 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften bør du beregn 10-15 minutter lengre koketid.
  8. Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til temperaturen når 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. 

    Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en myk kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.

  9. Tilsett smør i terninger, og rør smøret godt inn i karamellblandingen. 
  10. Hell karamellensausen over kaken og dryss peanøtter over til slutt. 
  11. Del kaken i passende biter før servering.

Snickers brownies

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 16:12:33