Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Somalisk lam - sukar og injera

Somalisk lam - sukar og injera

Ingredienser

porsjoner

Sukar:

  • 500 g flatbiff av lam (eller annet beinfritt lammekjøtt)
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. potet
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Injera:

  • 300 g hvetemel
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

 En kryddervarm somalisk gryterett passer minst like godt etter en skitur som på en varm dag i Mogadishu. Server med nystekte injera - tynne, myke flatbrød som brukes til å spise med.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Sukar:

  • 500 g flatbiff av lam (eller annet beinfritt lammekjøtt)
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. potet
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Injera:

  • 300 g hvetemel
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Skjær lammefileten i terninger (ca. 2 cm), og brun kjøttet i litt olje. Skjær løk i skiver, potetene i små terninger (ca. 2 cm), finhakk hvitløken og ha det i pannen med kjøttet.
  2. Rist korianderen i panne på sterk varme til den "popper". Knus den i en morter. Ha det i pannen med det øvrige krydderet. La det steke videre på middels varme i ca. 5 minutter før du tilsetter paprika, vann og buljong.
  3. Sett på lokk og la det stå på svak varme til potetene er møre. Rør om av og til.
  4. Bland gjæren i lunkent vann, tilsett salt og hvetemel. La røren stå å svelle minst 30 minutter.
  5.  Hell litt røre i en varm stekepanne, stek pannekaken bare på den ene siden.

Server sukar med injera.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

  • Fofo Ventura

    Det heter anjeera , det er den Ethopianske flatbrød som heter injeera og den er sur ifht den somaliske. Dere har også glemt en del ingredienser ( som all krydra, chili osv) for at retten skulle være autentisk, men jeg er imponert av forsøket! 👌🏾

    • Cecilie Maske

      Hei, Fofo! Takk for tilbakemelding! Som du kanskje ser på bildet, er dette en veldig gammel oppskrift på MatPrat, og som du påpeker er den nok langt fra autentisk! Om du har en oppskrift på anjeera som du vil dele med oss, så kontakt meg! mailadressen min er cecilie.maske@matprat.no. Vennlig hilsen Cecilie, MatPrat

  • Eli-Beate Myrholt

    "... går an å bruke mindre chili om man vil... står det i ingressen. Finner ikke chili i oppskrifta. Er den glemt av ?

    • Cecilie Maske

      Hei, Eli-Beate! Takk for at du gjør oss oppmerksom på den feilen! Dette er en gammel oppskrift som det ikke er så mye søk på. Det skal ikke være chili i den, og jeg skal rette opp i ingressen så den passer bedre til selve oppskriften. Men om du har lyst til å bruke litt chili i oppskriften er det sikkert ikke noe i veien for å inkludere det! Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 10:03:10 handleliste stengt