Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Somalisk lam - sukar og injera

Somalisk lam - sukar og injera

Ingredienser

porsjoner

Sukar:

  • 500 g flatbiff av lam (eller annet beinfritt lammekjøtt)
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. potet
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Injera:

  • 300 g hvetemel
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 7 g
Protein 39 g
Karbohydrater 54 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

 En kryddervarm somalisk gryterett passer minst like godt etter en skitur som på en varm dag i Mogadishu. Server med nystekte injera - tynne, myke flatbrød som brukes til å spise med.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Sukar:

  • 500 g flatbiff av lam (eller annet beinfritt lammekjøtt)
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. potet
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Injera:

  • 300 g hvetemel
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 7 g
Protein 39 g
Karbohydrater 54 g

Slik gjør du

  1. Skjær lammefileten i terninger (ca. 2 cm), og brun kjøttet i litt olje. Skjær løk i skiver, potetene i små terninger (ca. 2 cm), finhakk hvitløken og ha det i pannen med kjøttet.
  2. Rist korianderen i panne på sterk varme til den "popper". Knus den i en morter. Ha det i pannen med det øvrige krydderet. La det steke videre på middels varme i ca. 5 minutter før du tilsetter paprika, vann og buljong.
  3. Sett på lokk og la det stå på svak varme til potetene er møre. Rør om av og til.
  4. Bland gjæren i lunkent vann, tilsett salt og hvetemel. La røren stå å svelle minst 30 minutter.
  5.  Hell litt røre i en varm stekepanne, stek pannekaken bare på den ene siden.

Server sukar med injera.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 12:55:10