Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sommerskinke med potet- og urtesalat

Sommerskinke med potet- og urtesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg røkt skinke
  • 1,5 kg nypotet
  • 1 dl friske urter , hakket
  • 1 stk. purre (det hvite), eller vårløk, strimlet
  • 100 g hakket sylteagurk

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1 båt hvitløk
  • 4 ss parmesan , revet
  • 4 ss vineddik
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss worchestershiresaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 561 kcal
Fett 30 g
Protein 37 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Deilig sommermat som er enkel å lage og super ta med seg på stranden.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg røkt skinke
  • 1,5 kg nypotet
  • 1 dl friske urter , hakket
  • 1 stk. purre (det hvite), eller vårløk, strimlet
  • 100 g hakket sylteagurk

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1 båt hvitløk
  • 4 ss parmesan , revet
  • 4 ss vineddik
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss worchestershiresaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 561 kcal
Fett 30 g
Protein 37 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

1. Del de største potetene i to, og kok dem knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampes tørre. Avkjøl.

2. Bland eggeplommer, ansjos, hvitløk, parmesan og vineddik og kjør det sammen i hurtigmikser eller med stavmikser. Spe inn olivenoljen litt etter litt og smak til med Worchestershiresaus, salt og pepper. Spe sausen med litt vann om nødvendig.

3. Hell det meste av dressingen over potetene og bland alt. La stå og trekke smak en stund, og smak til med salt og pepper. Server resten av dressingen ved siden av.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 23:05:27