1. Kok eggene til de er smilende, det vil si 6-8 minutter. Legg dem i kaldt vann i noen minutter. Skrell eggene og legg dem på papir.
2. Smelt sukker i en liten panne til det har blitt en mørk brun karamell. Tilsett fiskesaus, skru ned varmen og kok den i noen minutter til karamellen er helt borte.
Når du heller i fiskesausen, så bobler det oppover i kjelen. Pass derfor på at du har høy nok kjele.
3. Finhakk chili og tilsett i karamellsausen. Sett til side.
4. Varm frityrolje i en liten kjele til den er ca. 140 °C. Skjær sjalottløk i tynne strimler. Friter løken til den er blitt gyllen. Ta opp og legg på papir.
5. Snu eggene i karamellsausen, legg de på en tallerken, og hell over noen spiseskjeer med saus, ha over den friterte sjalottløken og grov kuttet koriander.
Dette funker fint som en egen forrett, eller som en av flere retter på bordet.