Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Søt chilisaus

Søt chilisaus

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2,5 dl riseddik
  • 2,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 100 g grønn og rød chili
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen versjon av den populære søte chilisausen! Super til grillet kjøtt eller fisk, eller som dipsaus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2,5 dl riseddik
  • 2,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 100 g grønn og rød chili
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke til sukkeret er helt løst opp.
  2. Rør maisenna ut i litt vann og bland inn i sausen i en tynn stråle under stadig røring. Kok opp og la småkoke et par minutter.
  3. Avkjøl helt og hell på flaske. Oppbevar kaldt i opptil én måned.
Vi har brukt små, thailandske chili i sausen. De er svært sterke, men styrken kan justeres ved å bruke store chili og fjerne en del av frøene. Om sausen blir for tykk, kan konsistensen justeres med litt vann. Blir den for tynn, kan den tilsettes litt mer maisenna.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Trond Arvid Hagen

    kan denne hermitiseres?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Trond! Ja, sausen kan hermetiseres. Pass på at glassene du bruker er helt sterile og lufttette. Fyll glassene helt opp for å få minst mulig luft i glasset. Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB12 21.01.2025 13:12:53 handleliste stengt