Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Søte marokkanske mandelkjeks

Søte marokkanske mandelkjeks

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 kjeks.

  • 400 g mandler (helst skåldet)
  • 2 stk. egg
  • 200 g melis
  • 1 ts bakepulver
  • 34 stk. skåldede mandler
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3583 kcal
Fett 238 g
Protein 107 g
Karbohydrater 231 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse søte kjeksene smaker helt utmerket! Server gjerne de marokkanske mandelkjeksene til en delig iskrem.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 kjeks.

  • 400 g mandler (helst skåldet)
  • 2 stk. egg
  • 200 g melis
  • 1 ts bakepulver
  • 34 stk. skåldede mandler
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3583 kcal
Fett 238 g
Protein 107 g
Karbohydrater 231 g

Slik gjør du

  1. Mal mandlene i hurtigmikser. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt de skåldede hele mandlene. Bland alt sammen til en tykk røre.
  2. Ta melis på hendene og form ca. 24 runde baller av røren. Klem dem lett i melisen slik at de er godt dekket, og klem fast en mandel på toppen av hver kake.
  3. Sett kjeksene på et stekebrett og stek dem på 180 ˚C i ca. 15 minutter eller til de er faste og har blitt litt gylne. Avkjøl på rist, og oppbevar i tett boks.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 00:41:50