Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Souvlaki med briame

Souvlaki

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 dl olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båter presset hvitløk
  • 1 ts tørket oregano

Souvlaki:

Briame:

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine i skiver
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 4 stk. potet i skiver
  • 4 stk. tomat i skiver
  • 2 stk. rødløk i skiver
  • 3 stk. rød paprika
  • 4 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Souvlaki er en gjenganger på greske menyer. Her serveres lammespydene med briami, som er stekte grønnsaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 dl olivenolje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båter presset hvitløk
  • 1 ts tørket oregano

Souvlaki:

Briame:

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. aubergine i skiver
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 4 stk. potet i skiver
  • 4 stk. tomat i skiver
  • 2 stk. rødløk i skiver
  • 3 stk. rød paprika
  • 4 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til marinaden godt sammen. 

2. Skjær lammefilet i 3 cm store biter og legg dem i marinaden i minst en time.

3. Træ bitene på et grillspyd og grill legg dem på grillen i 2-3 minutter på direkte varme. Snu dem ofte. Legg dem over på indirekte varme når de har fått en fin, jevn farge. Sett om mulig på lokk. La spydene ligge et par minutter til de er ferdig stekt. Grillspydene kan også stekes i ovn på 200 °C. Strø over litt oregano.

4. Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. La det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.

5. Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper. Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.

6. Hell halve mengden med buljong og sitronsaft over formen og sett den i ovnen på 200 °C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter. La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.

Server lammespydene i følge med de ovnsbakte grønnsakene.

Til disse grillspydene kan du også bruke flatbiff (lammeplomme) eller mørbrad av lam.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 15:27:12