Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spagetti bolognese av lammekjøtt

Spagetti bolognese med lam

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 stk. laurbærblad
  • 0,5 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2,5 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 200 g spagetti eller tagliatelle
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 602 kcal
Fett 35 g
Protein 28 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon, kan du trylle fram en knallgod spagettiomelett neste Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon av selve bolognesesausen, kan den fryses ned i porsjoner. Dette er også en gjenoppskrift, som hører sammen med Spagettiomelett.

Kjøttdeig av lam gir deilig smak til denne bolognese-varianten. Lager du en ekstra stor porsjon av selve bolognesesausen, kan den fryses ned i porsjoner.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 2 stk. laurbærblad
  • 0,5 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2,5 dl hønsebuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 200 g spagetti eller tagliatelle
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 602 kcal
Fett 35 g
Protein 28 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

1.      Finhakk løk, gulrot og selleri. Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til det blir blankt og mykt.

2.       Øk varmen og fres lammekjøttdeigen sammen med grønnsakene til den begynner å få farge. Ha i laurbærblad, Tilsett muskat, salt og pepper. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.

1.      Kok pasta etter anvisning på pakken.

2.      Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.

  1. Finhakk løk, gulrot og selleri. Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til det blir blankt og mykt.
  2. Øk varmen og fres lammekjøttdeigen sammen med grønnsakene til den begynner å få farge. Ha i laurbærblad, Tilsett muskat, salt og pepper. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  4. Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.
  1. Finhakk løk, gulrot, selleri og hvitløk. 
  2. Varm olivenoljen til middels varme i en vid kjele og fres til grønnsakene blir blanke og myke. Ha over i en gryte.
  3. Ha resten av oljen i en stekepanne,  og fres lammekjøttdeigen til den begynner å få farge. Ha kjøttdeigen over i gryten sammen med laurbærblad, muskat, tomat, tomatpuré og buljong. Senk varmen og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  5. Fordel spagettien i dype tallerkener og hell sausen over. Dryss raust med parmesan på toppen og server.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 16:56:08