Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekemat på middelhavsvis

Spekemat på middelhavsvis

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g aspargesbønner
  • 2 stk. tomat
  • 150 g spekeskinke eller annen spekemat, gjerne forskjellige slag!
  • 120 g oliven
  • 120 g fetaost i terninger
  • 160 g brødkrutonger
  • 100 g kapers med stilk
  • 1 dl fransk dressing
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1004 kcal
Fett 65 g
Protein 44 g
Karbohydrater 55 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Norsk spekemat er en svært allsidig råvare, og kan serveres på mange forskjellige måter, og med mange varianter av tilbehør. Her er spekematen servert med fetaost, oliven, aspargesbønner og brødkrutonger, litt sånn som de gjør det i middelhavslandene.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g aspargesbønner
  • 2 stk. tomat
  • 150 g spekeskinke eller annen spekemat, gjerne forskjellige slag!
  • 120 g oliven
  • 120 g fetaost i terninger
  • 160 g brødkrutonger
  • 100 g kapers med stilk
  • 1 dl fransk dressing
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1004 kcal
Fett 65 g
Protein 44 g
Karbohydrater 55 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Brødkrutonger lager du enkelt selv ved å dele fersk loff i små terninger og steke dem på middels varme med litt olje. En hakket hvitløksbåt i oljen gjør også susen.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 19:38:32