Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Speket eggeplomme

Speket eggeplomme

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g salt
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1080 kcal
Fett 24 g
Protein 29 g
Karbohydrater 189 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g salt
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1080 kcal
Fett 24 g
Protein 29 g
Karbohydrater 189 g

Slik gjør du

  1. Bland salt og sukker og hell halvparten i en liten form. Lag små groper med litt mellomrom (bruk den butte enden av et egg til å lage gropene).
  2. Skill egg og legg én og én plomme i gropene. Dryss over resten av salt- og sukkerblandingen slik at eggeplommene er helt dekket.
  3. Dekk formen med plastfolie eller lokk. Sett i kjøleskap i 24 timer.
  4. Forvarm stekeovnen til 60 °C. Legg litt bakepapir på et stekebrett. Løft eggeplommene forsiktig ut av saltblandingen og skyll dem godt i kaldt vann. Tørk vekk så mye som mulig av vannet. Legg eggeplommene på stekebrettet og plasser brettet midt i stekeovnen. Bruk steketermometer, da blir det lettere og kontrollere temperaturen i ovnen.
  5. La eggeplommene tørke i ovnen i ca 2 døgn, til de er tørre og faste. 
  6. Oppbevar eggeplommene mørkt og kaldt i et tett glass med lokk. Oppbevart riktig har de en holdbarhet på minst 1 måned.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 13:01:55