Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spicy suppe med kalkun

Spicy suppe med kalkun

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl hermetiske tomater

Til servering:

  • 2 stk. hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 542 kcal
Fett 30 g
Protein 42 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av kalkun eller kylling kan du varme deg på denne hotte asiatiske suppen! Toppet med sprøstekte tortillalefser og avokado. Snadder!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl hermetiske tomater

Til servering:

  • 2 stk. hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 542 kcal
Fett 30 g
Protein 42 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Rens rester av kalkun fri for bein og skinn. Del kalkunkjøttet opp i strimler.
  2. Rens hvitløk og løk, finhakk løken. Fres løken i en gryte med olje, ha i krydder og fres et par minutter.
  3. Ha i kraft, kokosmelk og hermetiske tomater. La gryten koke 5-6 minutter.
  4. Skjær rester av tortillaefser i strimler, fres dem raskt i en panne med litt olje, til de får en gyllen farge og har blitt sprø. 
  5. Kjør suppen jevn med en stavmikser, eventuelt i en blender. 
  6. Ha i kalkunrestene og smak eventuelt til med salt, pepper eller mer chili. 

Server suppen i skåler toppet med de sprø tortillastimlene, avokado i skiver, finhakket vårløk og eventuelt tynne skiver av jalapenõ. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 16:34:00