Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spicy suppe med kalkun

Spicy suppe med kalkun

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl hermetiske tomater

Til servering:

  • 2 stk. hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av kalkun eller kylling kan du varme deg på denne hotte asiatiske suppen! Toppet med sprøstekte tortillalefser og avokado. Snadder!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling, eventuelt rå kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 5 dl hønsebuljong (vann + terning) eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl hermetiske tomater

Til servering:

  • 2 stk. hvetetortilla
  • 1 stk. avokado
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 1 stk. jalapeño i tynne skiver (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen i skåler toppet med de sprø tortillastimlene, avokado i skiver, finhakket vårløk og eventuelt tynne skiver av jalapenõ. 

Spicy suppe med kalkun

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 29.04.2025 21:43:40 handleliste stengt