Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spinatpai

Spinatpai

Ingredienser

4  porsjoner

Paideig:

  • 150 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 0,5 dl vann
  • 0,25 ts salt

Fyll:

  • 1 pose frossen spinat , ca 400 g
  • 3 stk. vårløk
  • 150 g fetaost
  • 5 stk. egg
  • 2,5 dl matfløte eller melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 båter finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En nydelig pai som passer både som selvstendig vegetarisk måltid, eller som tilbehør til for eksempel grillmat. Restene er supre som lunsj, eller i matpakka når du skal på tur.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Paideig:

  • 150 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 0,5 dl vann
  • 0,25 ts salt

Fyll:

  • 1 pose frossen spinat , ca 400 g
  • 3 stk. vårløk
  • 150 g fetaost
  • 5 stk. egg
  • 2,5 dl matfløte eller melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 båter finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server paien varm eller lun, gjerne med en frisk, grønn salat.

Vi har laget vår pai med frossen, hel spinat. Du kan selvfølgelig lage den med frisk spinat også. Da må spinaten varmebehandles først. Det går også godt an å blande eller erstatte spinat med andre bladgrønnsaker som for eksempel grønnkål eller svartkål, eller med friske nesler om våren. Friske urter som persille eller dill vil også sette en spiss på paien. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2025 19:00:19 handleliste stengt