Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spinatrulade med røkt ørret

Spinatrulade med røkt ørret

Ingredienser

porsjoner

Spinatrulade:

  • 300 g frossen spinat eller nesle
  • 1 bunt frisk gressløk eller to vårløk
  • 4 stk. egg
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Fyll:

  • 200 g kremost lett
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 0,5 pk ruccula
  • 1 boks karse
  • 2 ss rosépepper
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 200 g røkt ørret eller røkt laks
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smørbrødkaker er i vinden, men denne varianten vil ganske sikkert vekke ekstra oppsikt! En grønn rullekake med deilig smak av spinat, fylt med røkt ørret og kremost med masse urter. Server til lunsj eller som en liten kveldsrett, eller som en av flere retter på buffetbordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Spinatrulade:

  • 300 g frossen spinat eller nesle
  • 1 bunt frisk gressløk eller to vårløk
  • 4 stk. egg
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Fyll:

  • 200 g kremost lett
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 0,5 pk ruccula
  • 1 boks karse
  • 2 ss rosépepper
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 200 g røkt ørret eller røkt laks
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ruladen kan varieres på mange måter ved å gjøre endringer i fyllet. Bytt ut røkt ørret med røkelaks, eller bruk spekeskinke, fenalår eller røkt skinke. Ostekremen kan smakes til med andre friske urter som basilikum, dill eller persille og gjøres tøffere med hvitløk eller kajenne.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 09:59:59 handleliste stengt