Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spritzkuchen

Spritzkuchen – tysk vannbakkels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 vannbakkels.

Røre:

  • 2,5 dl vann
  • 50 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 3 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 l frityrolje

Glasur:

  • 300 g melis
  • 4 ss blank rom eller vann

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva er bedre enn vannbakkels? Fritert vannbakkels, så klart! Disse deilige, tyske bakverkene er dekket med romglasur, men er like gode om du bare ønsker et lite melisdryss. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 10 vannbakkels.

Røre:

  • 2,5 dl vann
  • 50 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 3 stk. egg
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 l frityrolje

Glasur:

  • 300 g melis
  • 4 ss blank rom eller vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vannbakkels 3a
Vannbakkels 3b
Vannbakkels 3d
Vannbakkels 3e
For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 17.04.2025 04:26:17 handleliste stengt