Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sprøstekt kylling med ost

Sprø kylling med ost

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss smør
  • 75 g potetchips , grovknust
  • 3 dl revet hvitost

litt paprikapulver og pepper

Forslag til tilbehør:

salat med tomater og finsnittet løk

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 452 kcal
Fett 24 g
Protein 49 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har du en morsom vri på kyllingmiddagen: panert med potetchips og ost! Superherlig kosemat på fredag eller lørdag kveld.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 ss smør
  • 75 g potetchips , grovknust
  • 3 dl revet hvitost

litt paprikapulver og pepper

Forslag til tilbehør:

salat med tomater og finsnittet løk

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 452 kcal
Fett 24 g
Protein 49 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

  1. Tørk av kyllingfiletene med litt papir. Smelt smøret i varm stekepanne og brun kyllingfiletene på begge sider. Legg dem over i en vid, ildfast form.
  2. Bland knust potetgull, revet ost og krydder.
  3. Fordel potetchips- og osteblandingen over kyllingfiletene og klem den fast med hånda.
  4. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av en av kyllingfiletene og sett formen midt i ovnen på 180 ºC.i ca. 10-15 minutter, eller til kjernetemperaturen er 67 ºC, og paneringen er gyllenbrun og sprø. Steketiden er avhengig av størrelsen på filetene.

Server kyllingfiletene med salat og godt brød.

Denne retten kan også lages med kyllinglår. Da må steketiden forlenges til ca. 35-40 minutter.
Bytt ut paprikapulveret med litt chilipulver eller andre krydder du er glad i.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 18:01:32