Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sprø lammebiter med dip

Sprøtt lam med dip

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfritt lammekjøtt eller rester av lammestek
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl hvetemel
  • 2 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l frityrolje

Salvie-aïoli:

  • 0,5 pk majones
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 2 dråper tabasco
  • 0,5 ts worchestershiresaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ts frisk salvie , finhakket

Soyadip:

  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sesamolje
  • 0,25 stk. rød chili , hakket
  • 0,25 stk. vårløk , hakket

Yoghurtdip:

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss grov sennep

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten passer perfekt som kosemat, velkomst-tygg eller som en del av tapasbordet. Lammekjøtt fra låret passer perfekt, og du kan godt bruke restene etter en god lammemiddag til denne retten. En skikkelig snadderrett!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfritt lammekjøtt eller rester av lammestek
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 dl hvetemel
  • 2 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l frityrolje

Salvie-aïoli:

  • 0,5 pk majones
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 2 dråper tabasco
  • 0,5 ts worchestershiresaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ts frisk salvie , finhakket

Soyadip:

  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sesamolje
  • 0,25 stk. rød chili , hakket
  • 0,25 stk. vårløk , hakket

Yoghurtdip:

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss grov sennep

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Panko er det japanske navnet for brødsmuler. Du får kjøpt det i asiatiske butikker og velassorterte dagligvareforetninger. Får du ikke tak i panko, kan du godt bruke griljermel.
Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke en trepinne ned i oljen. Når det bobler godt rundt pinnen kan du starte friteringen.

Server de sprø lammebiteene varme sammen med dippene. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 05.04.2025 18:29:44 handleliste stengt