Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Alternativer til ventepølse

Sprøstekt løk

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. løk
  • 1 l druekjerneolje
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8246 kcal
Fett 892 g
Protein 9 g
Karbohydrater 39 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlig hjemmelaget sprøstekt løk! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. løk
  • 1 l druekjerneolje
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8246 kcal
Fett 892 g
Protein 9 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

  1. Rens løk og skjær dem i tynne skiver.
Annen olje kan også benyttes, men pass på at den er laget for frityrsteking.
  1. Varm druekjerneolje i en kjele til 140 grader. Bruk et steketermometer.
Om du ikke har steketermometer kan di stikke en tresleiv i oljen, når det bruser rundt sleiven er oljen varm nok.
  1. Ha løk i oljen, i porsjoner. La løken frityrsteke til de får ønsket farge. Bruk en hulløse, og ta løken opp av kjelen. Legg den ferdig stekte løken på en tallerken med tørkepapir. Smak til med salt etter smak.

Server hjemmelaget sprøstekt løk til pølsene fra grillen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 16:57:04