Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Steak sandwich med chimichurri

Ingredienser

2  porsjoner
  • 500 g biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g smør til steking
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 2 ss dijonsennep

Tomatsalsa:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 0,5 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts salt

Chimichurri:

  • 1 stk. sitron
  • 1 potte frisk oregano
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 stk. bladpersille
  • 1 stk. jalapeño
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt

Hvitløksmajones:

  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 5 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En juicy steak sandwich med chimichurri, det er hva kokk Håvard Werkland lager til kvelds etter jobbdagen. Med crispy surdeigsbrød og saftig biff - skikkelig comfort food.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 500 g biff av ytrefilet storfe
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 50 g smør til steking
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 2 ss dijonsennep

Tomatsalsa:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 0,5 stk. rødløk
  • 250 g cherrytomat
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts salt

Chimichurri:

  • 1 stk. sitron
  • 1 potte frisk oregano
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 stk. bladpersille
  • 1 stk. jalapeño
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt

Hvitløksmajones:

  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sitronsaft
  • 5 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis majonesen blir veldig tykk, kan du tilsette 1 ss vann. Den ferdige hvitløksmajonesen kan du oppbevare på en ren flaske i kjøleskapet. 

"Mangler du salt, mangler du alt!" - Håvard Werkland

steak sandwich med chimichurri

Vurder oppskriften

Podcast-episode

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 12:17:08 handleliste stengt