Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Steam bun med lam

Steambuns med lam

Ingredienser

10  porsjoner
  • 400 g lammeskav eller rester av lammestek
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 dl hoisinsaus
  • 4 ss soyasaus
  • saft av 1 stk. lime

Steam buns:

  • 0,5 pose tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 2,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 4 dl yoghurt naturell

Til servering:

  • 1 stk. gulrot i tynne strimler
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Asiatiske steambuns eller bao fylt med lammekjøtt og friske grønnsaker er en liten lekkerbisken. Vi har brukt lammeskav i våre buns, men her er mulighetene mange. Har du for eksempel rester av lammestek, er jo det perfekt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 400 g lammeskav eller rester av lammestek
  • 0,5 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 dl hoisinsaus
  • 4 ss soyasaus
  • saft av 1 stk. lime

Steam buns:

  • 0,5 pose tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 2,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 4 dl yoghurt naturell

Til servering:

  • 1 stk. gulrot i tynne strimler
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Steambuns kan godt lages ferdige i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse dem. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

Steambuns kan også kjøpes i velassorterte matbutikker og asiatiske matmarkeder. Da kalles de også bao.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 30.04.2025 13:27:36 handleliste stengt