Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt perlegryn med reinsdyrskav

Stekt perlegryn med reinsdyrskav

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl perle byggryn perlespelt, eller andre middagsgryn
  • 1 stk. blomkål
  • 3 stk. vårløk
  • 1 pk reinsdyrskav (á 400 g)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 1 stk. grønn chili
  • skall av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 464 kcal
Fett 16 g
Protein 34 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Middagskorn stekt sammen med reinsdyrskav og friske grønnsaker, servert over en syrlig yoghurt og toppet med spicy chili. Nam!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl perle byggryn perlespelt, eller andre middagsgryn
  • 1 stk. blomkål
  • 3 stk. vårløk
  • 1 pk reinsdyrskav (á 400 g)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 1 stk. grønn chili
  • skall av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 464 kcal
Fett 16 g
Protein 34 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

  1. Kok gryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og la grynene renne godt av seg. 
  2. Rens blomkål og del i små buketter. Skjær vårløk i mindre biter. 
  3. Fres reinsdyrskav i omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Sett kjøttet til side, og fres grønnsaker raskt til de er har fått en gyllen fin farge og er såvidt møre.
  4. Ha kjøttet tilbake i stekepannen med grønnsakene og tilsett de kokte grynene. Smak til med salt og pepper. 
  5. Anrett yoghurt i dype skåler, ha kjøtt, grønnsaker og gryn over. Dryss over chili skåret i tynne skiver og revet sitronskall. Pynt eventuelt med friske spirer. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 11:06:00