Strutseving med hvitløk og sesam

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De vakre strutseving-bregnene vokser langs bekkefar og på fuktig mark over store deler av landet. Som vill vårgrønnsak er de små, sammenrullede hodene som så vidt stikker opp av jorda vi er på jakt etter. Nyt dem som de er, som en eksklusiv smak av våren. 

Ingredienser

porsjoner
  • 24 stk. strutsevingknopper
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ts ristede sesamfrø
  • saften av 0,5 stk. lime

Slik gjør du

  1. Fjern alle brune «skjell» og skyl og tørk strutsevinghodene godt.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek strutseving til den er myk og mørk gyllen. Tilsett finhakket hvitløk, soya sesamolje og sesamfrø og stek videre ett minutt. Smak til med litt salt og pepper og press over limesaft rett før servering.
  3. Server som selvstendig rett, eller som del av et tapasbord.

Finner du mye strutseving, kan den forvelles og fryses til senere bruk.

I april-mai stikker strutseving-skuddene sine grønne hoder fram før bregnen folder ut de vakre bladene som har gitt navn. Det er de små, sammenrullede bladskuddene og 4-5 cm av stilken vi kan spise, og som regnes som en liten, vill delikatesse. Fjern alle de brune skjellene og skyll hodene godt før tilberedning. Forvell dem i ti minutter, eller stek dem på høy temperatur noen minutter før andre ingredienser tilsettes. Strutseving skal ikke spises rå. Det kan gi magesmerter.

Vil du lære mer, kan du trykke her: http://www.soppognyttevekster.no/media/1622/strutseving.pdf