Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sukkerbrød i langpanne

Sukkerbrød i langpanne

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 18 biter.

  • 10 stk. egg
  • 300 g (ca3.5dl) sukker
  • 300 g (ca 5dl) hvetemel
  • 2 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2956 kcal
Fett 65 g
Protein 112 g
Karbohydrater 462 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er ikke vanskeligere å bake et stort enn et lite sukkerbrød. Med det kan du glede dobbelt så mange med hjemmelaget bløtkake! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 18 biter.

  • 10 stk. egg
  • 300 g (ca3.5dl) sukker
  • 300 g (ca 5dl) hvetemel
  • 2 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2956 kcal
Fett 65 g
Protein 112 g
Karbohydrater 462 g

Slik gjør du

      Forvarm stekeovnen til 160 °C.

  1. Smør en langpanne (ca. 20x30 cm)  med litt smør og legg i bakepapir.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
  3. Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du å lese hele navnet før eggedosisen flyter ut, er den stiv nok.
  4. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.
  5. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å sjekke etter melklumper i bunnen av bollen.
  6. Hell røren i formen i et sikksakk-mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
  7. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 45-50 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
  8. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før du hvelver det over på en rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl helt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 21:04:01