Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinecarré med råkost

Svinecarré-koteletter med råkost

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g svinecarré (4 "racks")
  • 2 ss smør

Råkost

  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. eple
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. gulrot
  • 8 stk. brokkolini eller brokkoli (1 stk mot 8 brokkolini)

Dressing

  • 1 ss frisk kruspersille
  • 2 ss akevitt , kan byttes ut med eplecidereddik eller sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ss honning
  • 3 ss smaksnøytral nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 555 kcal
Fett 32 g
Protein 47 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinecarré som grilles i pannen er ikke bare vakkert, det smaker utrolig godt! Her sitter fortsatt beinet på kjøttet og derfor blir kjøttet ekstra smakfullt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g svinecarré (4 "racks")
  • 2 ss smør

Råkost

  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. eple
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. gulrot
  • 8 stk. brokkolini eller brokkoli (1 stk mot 8 brokkolini)

Dressing

  • 1 ss frisk kruspersille
  • 2 ss akevitt , kan byttes ut med eplecidereddik eller sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ss honning
  • 3 ss smaksnøytral nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 555 kcal
Fett 32 g
Protein 47 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

  1. Del carrèn i fire stykker og krydre med salt og pepper på begge sider. Sett en grillpanne på høy varme. Når pannen er rykende varm legges kjøttet i pannen. Stek til kjøttet har fått ett fint grillmønster på begge sider. Legg kotelettene i en ildfast form med litt smør.
  2. Stek kjøttet i 10 minutter på 230° C i stekeovnen.
  3. Bruk en skarp kniv og skjær fennikel, eple og rødløk så tynt som du kan. Skrell og riv gulrot grovt med et rivjern,  og bland den revne gulroten med de andre grønnsakene i en bolle.
  4. Finhakk persille og ha sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen i en bolle. Visp godt.  
  5. Bland grønnsakene med dressingen og la dette stå å trekke smak til den skal spises.
  6. Server kotelettene med frisk råkost.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 03:24:06