Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekam med tomatsalat

Svinekam med urter og tomatsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss svarte sesamfrø (kan utelates eller byttes med hvite sesamfrø)
  • 1 dl friske urter (f.eks. persille, timian, rosmarin)

Tomatsalat

  • 6 stk. tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g frisk spinat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 563 kcal
Fett 46 g
Protein 33 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinekam er nydelig mat som passer godt både sommer og vinter. Her har vi laget en lett og sommelig variant krydret med sesamfø og masse urter, og serverer med en frisk tomatsalat og rømmedressing. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss svarte sesamfrø (kan utelates eller byttes med hvite sesamfrø)
  • 1 dl friske urter (f.eks. persille, timian, rosmarin)

Tomatsalat

  • 6 stk. tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 50 g frisk spinat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 563 kcal
Fett 46 g
Protein 33 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær av svoren om den fortsatt sitter på. Fjern eventuelt også litt av fettet om du synes det er for mye.
  2. Finhakk urtene og bland dem med sesamfrø og litt salt og pepper.
  3. Rull svinekammen i urteblandingen slik at den er godt dekket av urter og sesamfrø over det hele. 
  4. Legg kjøttet i en ildfast form. Hell i litt kokende vann og pakk formen inn i aluminiumsfolie slik at det er helt tett. 
  5. Plasser formen midt i stekeovnen på 125 °C og stek i 2-3 timer. Kjernetemperaturen skal være 68-74 °C.
  6. Skjær tomatene i grove terninger og kutt løken i tynne skiver. Skyll og tørk spinaten godt og fjern de groveste stilkene. Bland tomater, løk og spinat i en bolle.

Server med rømme- og urtedressing.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 22:44:11