Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekoteletter i steambuns

Steam buns med svinekoteletter

Ingredienser

4  porsjoner

Steam buns:

  • 0,5 dl vann
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 5 dl skummet melk , varmet til 40-45 °C
  • ca. 11 dl hvetemel
  • 0,5 dl maisolje til pensling og smøring

Glaze:

  • 1 dl honning
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hønsebuljong (utblandet)
  • 1,5 ts dijonsennep
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 kvist frisk timian

Garnityr:

  • 0,25 stk. purre
  • 2 stk. appelsin
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 125 g vasket babyspinat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Svinekotelett i dampede hveteboller er en skikkelig saftig godbit!  Balsamico, honning og sennep gir både syre, sødme og sting til kjøttet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Steam buns:

  • 0,5 dl vann
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 5 dl skummet melk , varmet til 40-45 °C
  • ca. 11 dl hvetemel
  • 0,5 dl maisolje til pensling og smøring

Glaze:

  • 1 dl honning
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hønsebuljong (utblandet)
  • 1,5 ts dijonsennep
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 kvist frisk timian

Garnityr:

  • 0,25 stk. purre
  • 2 stk. appelsin
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 125 g vasket babyspinat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bollene kan godt lages ferdig i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse bollene. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

For en enda mer asiatisk vri, bland sammen hoisinsaus, soyasaus og lime og hell over kotelettene eller bruk som saus når du serverer.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2025 19:02:01 handleliste stengt