Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltet egg

Syltet egg

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • skall fra 2 stk. eller flere rødbete
  • 1 dl eplecidereddik
  • 5 dl vann
  • saft av 1 båt sitron
  • 1 klype salt
  • 1 ss korianderfrø eller andre krydder

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Visste du at skallet fra rødbeter kan brukes til å lage en spennende variant av syltet egg? Ta vare på skallet fra rødbetene, kok det opp i en syltelake og hell det over kokte egg. Du kan bruke den mengden skall du har til overs, og variere med krydder. Syltet egg kan serveres som snacks, delt i to i en salat eller på avokadotoast.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • skall fra 2 stk. eller flere rødbete
  • 1 dl eplecidereddik
  • 5 dl vann
  • saft av 1 båt sitron
  • 1 klype salt
  • 1 ss korianderfrø eller andre krydder

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Eggene får god farge etter 2-3 timer, men kan stå natten over eller lenger hvis du vil ha en mer intens smak og farge.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Tre favoritter du kan sylte nå

 

Kommentarer

  • Ida Nordahl

    Hvor lang holdbarhet er det på eggene?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ida! Så lenge de ligger godt dekker av laken og oppbevares kaldt, er holdbarheten ganske lang - opp til en måned. Smaken vil bli kraftigere etter hvert. Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2025 11:19:46 handleliste stengt