Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syrinis

Syrinis

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 4 stilker syrinblomst
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 233 kcal
Fett 19 g
Protein 3 g
Karbohydrater 13 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når syrinbusken blomstrer er sommeren endelig er her! Den velduftende blomsten har mye smak, og blandet inn i en deilig iskrem lover vi at det gir en romantisk flørt i ganen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 4 stilker syrinblomst
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 233 kcal
Fett 19 g
Protein 3 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

1. Skyll syriner i kaldt vann før du bruker dem, slik at de er rene.

2. Ha fløte i en skål sammen med et par kvister syrin og la det stå ca. 1 time for å trekke ut smak. Du kan også klemme forsiktig på blomstene for å trekke ut enda mer smak. Sil fra blomstene.

Smaken vil komme mer frem når isen er kald, men du kan gjerne smake på fløten før du pisker den for å sjekke om den har fått nok smak av blomster.

3. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Ta vare på eggehvitene og bruk dem eksempelvis til å lage kandiserte syriner.

4. Pisk kremfløte til en myk krem og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Plukk syrinblomster av en stilk og vend dem forsiktig inn i blandingen.

5. Kle en brødform på 1 ½ liter med bakepapir, hell issmeten i formen og sett den i fryseren til isen blir stiv, minst 2-3 timer.

6. Rør i isen et par ganger under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.

Lag kuler av syrinis, og topp gjerne med hjemmelagde kandiserte syriner som pynt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:25:58