Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syrinis

Syrinis

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stilker syrinblomst
  • 5 dl kremfløte
  • 8 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når syrinbusken blomstrer er sommeren endelig er her! Den velduftende blomsten har mye smak, og blandet inn i en deilig iskrem lover vi at det gir en romantisk flørt i ganen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stilker syrinblomst
  • 5 dl kremfløte
  • 8 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Smaken vil komme mer frem når isen er kald, men du kan gjerne smake på fløten før du pisker den for å sjekke om den har fått nok smak av blomster.
Ta vare på eggehvitene og bruk dem eksempelvis til å lage kandiserte syriner.

Lag kuler av syrinis, og topp gjerne med hjemmelagde kandiserte syriner som pynt.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 23.04.2025 18:26:45 handleliste stengt