1. Skyll syriner i kaldt vann før du bruker dem, slik at de er rene.
2. Ha fløte i en skål sammen med et par kvister syrin og la det stå ca. 1 time for å trekke ut smak. Du kan også klemme forsiktig på blomstene for å trekke ut enda mer smak. Sil fra blomstene.
Smaken vil komme mer frem når isen er kald, men du kan gjerne smake på fløten før du pisker den for å sjekke om den har fått nok smak av blomster.
3. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
Ta vare på eggehvitene og bruk dem eksempelvis til å lage kandiserte syriner.
4. Pisk kremfløte til en myk krem og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Plukk syrinblomster av en stilk og vend dem forsiktig inn i blandingen.
5. Kle en brødform på 1 ½ liter med bakepapir, hell issmeten i formen og sett den i fryseren til isen blir stiv, minst 2-3 timer.
6. Rør i isen et par ganger under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.
Lag kuler av syrinis, og topp gjerne med hjemmelagde kandiserte syriner som pynt.