Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tacosalat med kylling

Tacosalat med kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g grillet kylling
  • 1 ss nøytral olje
  • ca. 1 ts tacokrydder eller fajitaskrydder, eventuelt paprikapulver, salt og pepper
  • 0,25 stk. rødløk
  • 10 stk. cherrytomat
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 boks hermetiske kidneybønner (á 285 g)
  • 0,5 pk babyspinat (á 65 g)
  • 10 stk. tortillachips
  • 1 stk. lime i båter, til servering
  • 1 stk. grønn chili til servering
  • 2 ss lettrømme til servering

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 601 kcal
Fett 33 g
Protein 38 g
Karbohydrater 29 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Unn deg taco med god samvittighet! Her har du en frisk og fargerik tacosalat med revet kylling, avokado og bønner. Like godt til fredagstacoen som til lunsj på en vanlig ukedag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g grillet kylling
  • 1 ss nøytral olje
  • ca. 1 ts tacokrydder eller fajitaskrydder, eventuelt paprikapulver, salt og pepper
  • 0,25 stk. rødløk
  • 10 stk. cherrytomat
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 boks hermetiske kidneybønner (á 285 g)
  • 0,5 pk babyspinat (á 65 g)
  • 10 stk. tortillachips
  • 1 stk. lime i båter, til servering
  • 1 stk. grønn chili til servering
  • 2 ss lettrømme til servering

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft. Vend inn finhakket koriander, og smak eventuelt til med salt og pepper.
  2. Riv grillet kylling i tynne strimler. Ha kyllingstrimlene i en plastpose eller bolle, og ha på olje og krydder. Vend godt på posen slik at krydderet fordeler seg over det hele. Smak eventuelt til med mer krydder dersom du ønsker det. 
  3. Skjær rødløk i tynne båter. Del cherrytomat i to, og bland tomaten sammen med finhakket koriander. Hell av vannet på de hermetiske bønnene og skyll dem godt i kaldt vann. 
  4. Anrett spinatblader i dype skåler, legg på krydret kylling, rødløk i båter, cherrytomater, tortillachips og guacamole. Pynt med limebåter, frisk koriander og eventuelt tynne skiver av grønn chili dersom du liker det hot. Server rømme ved siden av salaten. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10875, server:MP-PRD-WEB11 14.08.2024 19:21:47