Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Taco i hjertesalat

Taco i hjertesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av storfe , eventuelt annet mørt biffkjøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olje eller margarin til steking

Korianderaïoli:

  • 1 potte frisk koriander
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • saft av 1 stk. lime

Mangosalsa:

  • 1 stk. mango
  • 1 pk gul cherrytomat
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. finhakket jalapeño
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. lime

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 2 stk. jalapeño eller grønn chili
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en fresh og sunnere bifftaco! Saftig biffkjøtt i hjertesalat, og toppet med søt mangosalsa, hot jalapeño og deilig korianderaïoli. Namnam!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av storfe , eventuelt annet mørt biffkjøtt
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olje eller margarin til steking

Korianderaïoli:

  • 1 potte frisk koriander
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • saft av 1 stk. lime

Mangosalsa:

  • 1 stk. mango
  • 1 pk gul cherrytomat
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. finhakket jalapeño
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. lime

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 2 stk. jalapeño eller grønn chili
  • 0,5 potte finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
Norsk ytrefilet av storfe

Legg tynne biter av biffkjøtt på salatbladene, topp med mangosalsa, korianderaïoli, jalapenõ i tynne skiver og frisk finhakket koriander.  

Taco i hjertesalat

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

  • Tiril Aasenhuus

    Hei, står i beskrivelse at det skal være hvitløk i ailoli, men ikke i ingredienser? står heller ikke ca hvor mye salt?

    • Cecilie Maske

      Hei, Tiril! Takk for ditt skarpe øye! Nå er 1 hvitløkbåt på plass. Når det gjelder salt, så skriver vi ikke lenger inn mengde i oppskriftene våre, siden smaken for salt er så forskjellig, så det blir opp til hver enkelt å smake seg fram til riktig saltmengde. Start med omtrent en kvart teskje, og smak deg fram til du er fornøyd. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Kirsten Fosli

    Skal olje og koriander først blandes til en olje og deretter skal eggeplommen vispes for seg. Så skal olje/korianderblandingen vispes forsiktig inn i eggeplommen. Synes ikke dette kommer klart fram i oppskriften og jeg gjorde derfor feil.

    • Cecilie Maske

      Hei, Kirsten! Du har gjort det helt riktig. Først kjøre olje og koriander sammen til en grønn olje, deretter vispe sammen eggeplommer og salt, tilsette sennep, pepper og limesaft, og så spe forsiktig med oljen. Det aller viktigste å huske på når man lager aioli og majones er at ingrediensene er romtemperert, og at man sper veldig forsiktig med oljen til åbegynne med. Når man ser at det blir en emulsjon, kan man spe raskere, og faktisk tilsette en god del mer olje enn det som står i oppskriften (om man ønsker det). Om aiolien blir for tykk, kan man tilsette noen dråper vann eller lime, og om den sprekker kan man reparere den ved åstrate på nytt med en eggeplomme og spe forsiktig med den ødelagte sausen. Majones og aioli er typiske "øvelse-gjør-mester"-sauser, og det er bare å prøve igjen! Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

    • Cecilie Maske

      Hei, Kirsten! Du har gjort det helt riktig. Først kjører du olje og koriander sammen til du har en grønn olje. Av og til kan det være nødvendig å sile oljen hvis du har hatt med grove stilker eller blenderen/stavmikseren ikke er kraftig nok. Deretter visper du sammen eggeplommene med salt og blander inn sennep, pepper og limesaft før du til slutt sper med oljen i en tynn stråle. Det viktigst når man lager majones og alioli er å passe på at alle ingrediensene er romtempererte og at man sper forsiktig med oljen til å begynne med. Når du ser at det blir en emulsjon, kan man øke mengden olje og spe litt fortere. Blir aiolien for tykk, kan du tilsette noen dråper vann eller lime/sitronsaft. Om den sprekker, kan du begynne på nytt med en eggeplomme og spe forsiktig med den sprukne aiolien. Majones og aioli er typiske "øvelse-gjør-mester"- sauser, og det går nok bedre neste gang! Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 20:38:00 handleliste stengt