Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Taco med kylling og syltet rødløk

Ingredienser

2  porsjoner
  • 400 g kyllinglår naturell
  • 4 stk. maistortilla
  • 4 ss revet vellagret ost
  • 4 blader crispisalat

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • 4 stk. cherrytomat
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt

Hot rømme:

  • 1 dl seterrømme
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt

Chiliolje:

  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1567 kcal
Fett 107 g
Protein 46 g
Karbohydrater 100 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Taco med saftig, sprø kyllinglår. Toppet med syltet rødløk, guacamole og hot pisket rømme. Dette er comfort food som kokk Leon Haarberg Nilsen når forklet er av for dagen, og det er kos i fokus!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 400 g kyllinglår naturell
  • 4 stk. maistortilla
  • 4 ss revet vellagret ost
  • 4 blader crispisalat

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • 4 stk. cherrytomat
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt

Hot rømme:

  • 1 dl seterrømme
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt

Chiliolje:

  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1567 kcal
Fett 107 g
Protein 46 g
Karbohydrater 100 g

Slik gjør du

Leon Haarberg Nilsen aka "Pinsettkokken" ble kåret til verdens beste Commis under Bocuse d'Or i 2023. Vi ble med inn på kjøkkenet hans, hvor han disket opp sin beste kosemat, nemlig kyllingtaco. Se hele serien «Kokkens kveldsmat» på Youtube.

På kjøkkenet til serie

trinn du kan merke av

Bruk gjerne en presse, eller et annet redskap som gir tyngde, under stekingen. Det er for å få kontaktflata mellom kyllingen og stekepannen så jevn som mulig.

«Smaken trumfer alltid!» - Leon Haarberg Nilsen

Taco med kylling og syltet rødløk

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Tre favoritter du kan sylte nå

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 14.12.2024 23:53:05