Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Taco med kylling og syltet rødløk

Ingredienser

2  porsjoner
  • 400 g kyllinglår naturell
  • 4 stk. maistortilla
  • 4 ss revet vellagret ost
  • 4 blader crispisalat

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • 4 stk. cherrytomat
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt

Hot rømme:

  • 1 dl seterrømme
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt

Chiliolje:

  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Taco med saftig, sprø kyllinglår. Toppet med syltet rødløk, guacamole og hot pisket rømme. Dette er comfort food som kokk Leon Haarberg Nilsen når forklet er av for dagen, og det er kos i fokus!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner
  • 400 g kyllinglår naturell
  • 4 stk. maistortilla
  • 4 ss revet vellagret ost
  • 4 blader crispisalat

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik, 7 %

Guacamole:

  • 1 stk. avokado
  • 4 stk. cherrytomat
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt

Hot rømme:

  • 1 dl seterrømme
  • 0,5 stk. jalapeño
  • 0,5 ts salt

Chiliolje:

  • 1 ss chiliflakes
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 dl nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne en presse, eller et annet redskap som gir tyngde, under stekingen. Det er for å få kontaktflata mellom kyllingen og stekepannen så jevn som mulig.

«Smaken trumfer alltid!» - Leon Haarberg Nilsen

Taco med kylling og syltet rødløk

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Tre favoritter du kan sylte nå

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 09:34:30 handleliste stengt