Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Taco med revet kylling

Taco med revet kylling

Ingredienser

porsjoner

BBQ-saus:

  • 1 flaske bbq-saus (à 510 g)
  • 2 ts revet limeskall
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 1 stk. finhakket jalapeño
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss tequila (kan sløyfes)
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 750 g kylling lårfilet

Salsa:

  • 1 boks hermetiske tomater i terninger
  • 1 stk. mango i terninger
  • 2 stk. finhakket jalapeño
  • 3 stk. finhakket vårløk
  • 2 stk. hermetisk grillet paprika i terninger
  • 1 ts revet limeskall
  • 1 ts revet appelsinskall
  • 2 ss tequila (kan sløyfes)
  • 0,25 potte frisk koriander
  • saft av 0,25 stk. lime
  • 0,5 ts salt

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Til servering:

  • 8 stk. store maistortilla
  • 8 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 936 kcal
Fett 35 g
Protein 43 g
Karbohydrater 98 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en «vann-i-munnen»-rett. Saftig kylling blandet med en smakfull saus, servert med hot salsa og guacamole. Meksikanske tacos serveres ikke med de harde tacoskjellene mange tror. De serveres i myke maistortilla, som denne. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

BBQ-saus:

  • 1 flaske bbq-saus (à 510 g)
  • 2 ts revet limeskall
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 1 stk. finhakket jalapeño
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss tequila (kan sløyfes)
  • saft av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 750 g kylling lårfilet

Salsa:

  • 1 boks hermetiske tomater i terninger
  • 1 stk. mango i terninger
  • 2 stk. finhakket jalapeño
  • 3 stk. finhakket vårløk
  • 2 stk. hermetisk grillet paprika i terninger
  • 1 ts revet limeskall
  • 1 ts revet appelsinskall
  • 2 ss tequila (kan sløyfes)
  • 0,25 potte frisk koriander
  • saft av 0,25 stk. lime
  • 0,5 ts salt

Guacamole:

  • 2 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss finhakket frisk koriander

Til servering:

  • 8 stk. store maistortilla
  • 8 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 936 kcal
Fett 35 g
Protein 43 g
Karbohydrater 98 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kyllinglår med avokado og feta 3a
Vær forsiktig når du fjerner steinen i avokadoen. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Lårfiletene kan også legges på et bakepapirkledd stekebrett og stekes i ovn på 160 °C i 12-15 minutter dersom du ikke har en grill.
Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

Legg en god skje jalapenõsalsa på maistortillaene, ha på guacamole og topp med revet kylling. Server med resten av BBQ-sausen og frisk koriander. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 07.01.2025 11:37:29