Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tagliatelle med salami og gresskar

Tagliatelle med salami og gresskar

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Bakt gresskar:

  • 500 g gresskar (butternut eller hokkaido)
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 pk pinjekjerner (á 30 gram)
  • 50 g salami i skiver
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 kvister bladpersille
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1067 kcal
Fett 55 g
Protein 36 g
Karbohydrater 95 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Salt og søtt, salami og gresskar. En perfekt smakskombinasjon til pasta. Pastaen, den kan du lage selv - vi viser deg trinn for trinn.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Bakt gresskar:

  • 500 g gresskar (butternut eller hokkaido)
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 pk pinjekjerner (á 30 gram)
  • 50 g salami i skiver
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 kvister bladpersille
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1067 kcal
Fett 55 g
Protein 36 g
Karbohydrater 95 g

Slik gjør du

1. Sikt mel i en liten haug på benken og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.

2. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. 

3. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.

4. Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd. 

5. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd.

Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.

6. Del gresskar i to og skrap ut frø med en skje. Skjær av skallet og del gresskaret i skiver. Legg gresskarskivene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett stekebrettet i stekeovnen på 180 °C, og bak gresskaret til skivene er møre, 20-25 minutter.

7. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og sveiv deigen gjennom. 

8. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom en gang til. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.

9. Kjør igjen pastaen gjennom maskinen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn du ønsker den. Det vanligste trinnet for tagliatelle er trinn 6 på maskinen.

10. Del pastaleiven opp i mindre i lengder á ca. 30 cm. Sveiv lengdene gjennom tagliatellehjulet på pastamaskinen. Dryss litt mel over den ferske tagliatellen og legg dem til side slik at de tørker litt, mens du ordner resten.

11. Rist pinjekjerner i en varm, tørr stekepanne til de får en fin gyllen farge. Legg dem til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

12. Stek skiver av salami i en varm stekepanne med margarin til de er sprø.

13. Kok opp en stor kjele med vann, ha i salt og kok tagliatellen til den er al dente, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.

14. Bland tagliatelle med bakt gresskar, sprøstekt salami (ta med olje fra stekingen) og bladpersille (uten stilker).

Anrett tagliatellen i dype tallerkener. Dryss over ristede pinjekjerner og nykvernet pepper. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 15:49:18