1. Sikt mel i en liten haug på benken og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.
2. Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene.
3. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.Bruk hendene og samle alt til en deig når eggene er absorbert av melet. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir mer smidig og enklere å jobbe med.
4. Dryss på litt mel om pastadeigen kleber seg litt til benken mens du knar. Når deigen er myk, smidig og elastisk, er den ferdig knadd.
5. Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før den kjevles ut i pastamaskin eller for hånd.
Pastadeigen kan også lages litt i forveien og stå i kjøleskap noen timer før den skal brukes. Husk bare å legg deigen på benken en halv time før den skal kjevles ut.
6. Del gresskar i to og skrap ut frø med en skje. Skjær av skallet og del gresskaret i skiver. Legg gresskarskivene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett stekebrettet i stekeovnen på 180 °C, og bak gresskaret til skivene er møre, 20-25 minutter.
7. Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (O) og sveiv deigen gjennom.
8. Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom en gang til. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.
9. Kjør igjen pastaen gjennom maskinen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn du ønsker den. Det vanligste trinnet for tagliatelle er trinn 6 på maskinen.
10. Del pastaleiven opp i mindre i lengder á ca. 30 cm. Sveiv lengdene gjennom tagliatellehjulet på pastamaskinen. Dryss litt mel over den ferske tagliatellen og legg dem til side slik at de tørker litt, mens du ordner resten.
11. Rist pinjekjerner i en varm, tørr stekepanne til de får en fin gyllen farge. Legg dem til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
12. Stek skiver av salami i en varm stekepanne med margarin til de er sprø.
13. Kok opp en stor kjele med vann, ha i salt og kok tagliatellen til den er al dente, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.
14. Bland tagliatelle med bakt gresskar, sprøstekt salami (ta med olje fra stekingen) og bladpersille (uten stilker).
Anrett tagliatellen i dype tallerkener. Dryss over ristede pinjekjerner og nykvernet pepper.