Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tangsalt

Tangsalt

Ingredienser

1  porsjoner
  • 250 g grovt salt
  • 500 g tang (for eksempel sagtang, sukkertare eller søl)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1275 kcal
Fett 3 g
Protein 40 g
Karbohydrater 274 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag ditt eget tangsalt, med smak og duft av frisk sjø. En fantastisk smaksforsterker til alle retter med fisk og skalldyr, og nydelig til lam.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 250 g grovt salt
  • 500 g tang (for eksempel sagtang, sukkertare eller søl)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1275 kcal
Fett 3 g
Protein 40 g
Karbohydrater 274 g

Slik gjør du

  1. Bruk saks når du sanker tang slik at du ikke river den løs fra fjellet. Bruk de ytterste delene av tangen og fjern de groveste delene.
  2. Kok opp vann i en vid kjele og dypp tangen raskt i vannet slik at den skifter farge. Avkjøl i kaldt vann.
  3. Tørk tangen på et luftig sted til den er så tørr at du kan smuldre den mellom fingrene.
  4. Ha tang og salt i en hurtigmikser eller blender og kjør det til det er så grovt/fint du ønsker det.

 Oppbevar tangsaltet i tett glass. Bruk saltet som smaksforsterker i fisk- og skalldyrretter eller på lammekjøtt.

det er ikke nødvendig å dyppe tangen i kokende vann før den tørkes, men det gir det en fin grønn farge.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2024 18:18:00