Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tapaskjøttboller

Tapaskjøttboller

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ss griljermel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss smør til steking

Til steking:

  • 2 ss smør
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 2 båter finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 303 kcal
Fett 21 g
Protein 24 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjøttboller som fingermat er en klassiker. Her er en oppskrift som er litt spicy og med masse god smak. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ss griljermel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss smør til steking

Til steking:

  • 2 ss smør
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 2 båter finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 303 kcal
Fett 21 g
Protein 24 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløk og chili og bland dette inn i kjøttdeigen sammen med salt, krydder og griljermel. Rør godt og bland forsiktig inn egget.
  2. Rull små kjøttboller for hånd.
  3. Finhakk timian og hvitløk. Stek kjøttbollene på middels varme i en stekepanne med smør til de har fått en fin stekeskorpe. Tilsett timian og hvitløk mot slutten av steketiden. Skru av varmen og la det steke videre på ettervarme i et par minutter.
  4. Stikk en tannpirker i hver kjøttbolle og server.  

Server gjerne sammen med en god salsa, litt focaccia og aioli.

Vi har samlet de beste tapasoppskriftene våre på ett sted. Ta en titt, og la deg bli inspirert!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 16:39:07