Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Morgendrikk, bløtkokt egg og tebriks

Tebriks

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 20 tebriks.

  • ca. 1 l hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 1 stk. egg
  • ca. 2,5 ss halvsmeltet smør
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

valmuefrø

Tilbehør: Ost, paprika, syltetøy, egg og kaffe

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2446 kcal
Fett 57 g
Protein 100 g
Karbohydrater 345 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmebakte tebriks til frokosten er skikkelig luksus!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 20 tebriks.

  • ca. 1 l hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 1 stk. egg
  • ca. 2,5 ss halvsmeltet smør
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

valmuefrø

Tilbehør: Ost, paprika, syltetøy, egg og kaffe

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2446 kcal
Fett 57 g
Protein 100 g
Karbohydrater 345 g

Slik gjør du

1. Ha melk, vann, gjær, mel, sukker, salt og egg i en bakebolle.  Arbeid alt sammen til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

2. Kjevle ut deigen til en avlang leiv, ca. 20 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett den i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet og del lengden i ca. 4 cm brede stykker. Etterhev under klede.

3. Pensle med sammenpisket egg og dryss valmuefrø over. Stek tebriksene ved 250 °C på midterste rille til de er pent gylne. Avkjøl på rist.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 15.12.2024 21:23:29