Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Terte med mangold, beter og chevré

Terte med mangold, beter og chévre

Ingredienser

porsjoner
  • 5 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 stk. rødbete
  • 2 stk. gulbete
  • 8 blader mangold med stilk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl ristede hasselnøtter

Chévrekrem:

  • 150 g chevre (hvit geitost)
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 ts worchestershiresaus

Til servering:

  • 2 ss honning , flytende type
  • 2 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 576 kcal
Fett 40 g
Protein 12 g
Karbohydrater 40 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Glad i pai og terter? Prøv denne lekre vegetariske terten med gule og røde beter og supergrønnsaken mangold. Vakker å se på, og nydelig på smak.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 5 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 stk. rødbete
  • 2 stk. gulbete
  • 8 blader mangold med stilk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl ristede hasselnøtter

Chévrekrem:

  • 150 g chevre (hvit geitost)
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 2 ts worchestershiresaus

Til servering:

  • 2 ss honning , flytende type
  • 2 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 576 kcal
Fett 40 g
Protein 12 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Terten kan serveres varm og lun, som et selvstendig måltid eller som én av flere retter på en buffet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB13 15.01.2025 07:38:55