Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Terteskjell med kalkun

Terteskjell med kalkun

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunkjøtt (rester)
  • 8 stk. terteskjell
  • 0,5 stk. hjertesalat

Grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. brokkoli
  • 0,5 pose
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 pk frisk babymais

Basilikumsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk basilikum

salt og pepper

smak til med litt sitronsaft

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 661 kcal
Fett 35 g
Protein 44 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du kalkunrester etter nyttårsfeiringen? Tilsett kalkunkjøtt og fargerike grønnsaker i en nydelig basilikumsaus og server i sprø terteskjell. Dette er nydelig restemat!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunkjøtt (rester)
  • 8 stk. terteskjell
  • 0,5 stk. hjertesalat

Grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. brokkoli
  • 0,5 pose
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 stk. vårløk
  • 1 pk frisk babymais

Basilikumsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk basilikum

salt og pepper

smak til med litt sitronsaft

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 661 kcal
Fett 35 g
Protein 44 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med hønsebuljong, litt etter litt og rør godt til sausen er klumpfri. Hakk basilikumblader eller klipp dem med en saks. Bland dem i sausen sammen med fløten. Smak til med salt og pepper og la sausen koke til melsmaken er borte i ca. 3-5 minutter.
  2. Skjær kalkunkjøttet i store biter og varm dem i sausen.
  3. Rens grønnsakene og del dem opp. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
  4. Varm terteskjellene ved ca. 200 °C i 2-3 minutter på midterste rille.

Fyll skjellene med grønnsaker, kalkunkjøtt og basilikumsaus og server straks.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 14:01:55