Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt tofu med svartpeppersaus

Tofu i svartpeppersaus

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g tofu/ soyapudding
  • 2 ss maisenna
  • 1,5 dl nøytral olje til steking
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 ss hoisinsaus
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 3 ss hel pepper
  • 4 stk. vårløk
  • 2 poser boil-in-bag ris
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 733 kcal
Fett 43 g
Protein 14 g
Karbohydrater 71 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tofu er laget av soyabønner, og blir også kalt for bønneost. Den har en veldig mild smak, og tåler godt selskap av krydder. Her har den fått hett følge av en svartpeppersaus som kan få deg til å snappe etter luften. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g tofu/ soyapudding
  • 2 ss maisenna
  • 1,5 dl nøytral olje til steking
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 ss hoisinsaus
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 3 ss hel pepper
  • 4 stk. vårløk
  • 2 poser boil-in-bag ris
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 733 kcal
Fett 43 g
Protein 14 g
Karbohydrater 71 g

Slik gjør du

  1. Tørk tofuen og klem ut så mye vann som mulig. Del den i biter på ca 3x3 cm. Vend tofuterningene i litt maisenna.
  2. Varm olje i en vid stekepanne med høy kant, eller i en lav kjele. Rist overflødig maisenna av tofubitene og stek dem i den varme oljen. Snu dem noen ganger under stekingen, slik at de blir jevnt brune over det hele. Legg dem over på kjøkkenpapir for å trekke opp overflødig olje.
  3. Skyll og tørk stekepannen og sett den tilbake på platen. Varm ny olje og fres hakket rødløk, chili, hvitløk og ingefær på middels varme til alt er mykt og blankt. Tilsett soyasaus, hoisinsaus, sukker og grovknuste pepperkorn.
  4. Legg tofubitene tilbake i sausen og varm forsiktig opp. Dryss over strimlet vårløk.
  5. Kok ris etter anvisning på pakken.

Server tofu varm med ris. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 04.12.2024 09:20:46