Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatterte med ostekrem

Tomatterte med urtekrem

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig (5 plater)
  • 1 stk. egg
  • ca 1 kg tomat i ulike farger og størrelser
  • 150 g kremost naturell
  • 1 dl matfløte eller melk
  • 1 dl friske urter (f.eks persille, basilikum, oregano, timian)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. vårløk
  • 1 dl grovhakkede pistasjnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 469 kcal
Fett 34 g
Protein 10 g
Karbohydrater 28 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Høsten er tiden for tomater i alle størrelser og fasonger - enten fra egen avling eller fra butikker som bugner av norske råvarer. Bruk noen av dem i en herlig, fargerik butterdeigsterte med urtekrem.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig (5 plater)
  • 1 stk. egg
  • ca 1 kg tomat i ulike farger og størrelser
  • 150 g kremost naturell
  • 1 dl matfløte eller melk
  • 1 dl friske urter (f.eks persille, basilikum, oregano, timian)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. vårløk
  • 1 dl grovhakkede pistasjnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 469 kcal
Fett 34 g
Protein 10 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

  1. Tin butterdeigsplatene og legg dem slik at de overlapper hverandre og danner et rektangel. Kjevle ut rektangelet til det er omtrent 30x40 cm. Flytt det over på bakepapir på stekebrett og brett en ca 2 cm bred kant rundt hele bunnen.
  2. Visp egget lett sammen og pensle kanten av paibunnen godt.
  3. Stek midt i ovnen på 200 °C i ca 20 minutter, til bunnen er gyllenbrun. Avkjøl helt.
  4. Bland sammen kremost, fløte/melk, finhakkede urter, vårløk og hvitløk og bre ut over bunnen. Smak til med litt salt og pepper. Spar litt urter til pynt.
  5. Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem utover paibunnen. Dryss over grovhakkede pinjekjerner, drypp over litt olivenolje og pynt med hakkede urter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 11:32:31